» Toate localitatile din Romania

» Vremea in Europa

» Vremea in Republica Moldova

Stiri Revista Cazare
COD GALBEN: Furtuna in Maramures, 31 iulie 2014 COD GALBEN: Inundatii in Suceava, Maramures si Bistrita-Nasaud
31 iulie 2014
COD GALBEN: Furtuna in Bistrita-Nasaud 31 iulie COD ROSU: Inundatii in tara 31 iulie - 1 august 2014 COD ROSU: Inundatii pe Caras 31 iulie COD ROSU: Inundatii pe Moravita si Barzava COD PORTOCALIU: Ploi torentiale si instabilitate atmosferica
accentuata 31 iulie - 1 august 2014
Prima pagina / Stiri /

Cum va fi vremea de Craciun si Revelion. Prognoza meteo pentru perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014

Prognoza meteo pentru perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014 a fost emisa de Administratia Nationala de Meterologie si prevede o vreme mai rece decat in mod obisnuit. 

Vremea in luna noiembrie

Temperatura aerului va inregistra in general valori apropiate de normele climatologice, exceptand zonele sud- estice unde sunt estimate valori peste cele normale, iar in cele nordice, sub mediile multianuale. Temperatura medie va fi de 4,2 grade. 

Precipitatiile lunare se vor situa peste mediile climatologice in estul si centrul tarii, local sub medie in sud, iar in restul teritoriului acestea vor fi in general normale.
 
Pe regiuni 
 
Banat, temperatura medie se va situa intre 4-7 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 30-65 litri pe metrul patrat.

Crisana,temperatura medie se va situa intre 3-6 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 40-50 litri pe metrul patrat. 

Maramures, temperatura medie se va situa intre 4-5 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 45-75 litri pe metrul patrat.

Transilvania, temperatura medie se va situa intre 0-5 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 20-50 litri pe metrul patrat. 

Oltenia, temperatura medie se va situa intre 3-6 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la  45-85 litri pe metrul patrat.

Muntenia, temperatura medie se va situa intre 3-7 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 30-60 litri pe metrul patrat.

Dobrogea, temperatura medie se va situa intre 5-8 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 25-45 litri pe metrul patrat.

Moldova, temperatura medie se va situa intre 0-6 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 25-45 litri pe metrul patrat.

Vremea in luna decembrie

Regimul termic va fi normal in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile nordice si centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scazute decat normele climatologice. Temperatura medie va fi 0,6 grade.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa peste media climatologica in centrul, estul si sud-estul tarii si apropiate de normalul perioadei in celelalte regiuni.
 
Pe regiuni 
 
Banat, temperatura medie se va situa intre -1...2 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 25-65 litri pe metrul patrat.

Crisana,temperatura medie se va situa intre -2...1 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 40-60 litri pe metrul patrat. 

Maramures, temperatura medie se va situa intre -1...0 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 45-85 litri pe metrul patrat.

Transilvania, temperatura medie se va situa intre -5...-1 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 20-50 litri pe metrul patrat. 

Oltenia, temperatura medie se va situa intre -1...1 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 40-80 litri pe metrul patrat.

Muntenia, temperatura medie se va situa intre -3...2 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 25...55 litri pe metrul patrat.

Dobrogea, temperatura medie se va situa intre 0-4 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 25-45 litri pe metrul patrat.

Moldova, temperatura medie se va situa intre -5...1 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 20-40 litri pe metrul patrat.

Vremea in luna ianuarie 2014

Valorile termice vor fi, in general, apropiate de mediile multianuale, iar local in partea de sud si sud-est a tarii sunt posibile temperaturi peste normele climatologice. Temperatura medie va fi -3,1 grade. 

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de media climatologica, exceptand regiunile vestice, sud-vestice si centrale, unde sunt posibile valori excedentare.
 
Pe regiuni 

Banat, temperatura medie se va situa intre -3...0 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 25-55 litri pe metrul patrat.

Crisana,temperatura medie se va situa intre -3...-1 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 35-55  litri pe metrul patrat. 

Maramures, temperatura medie se va situa intre -4...-3 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 35-70 litri pe metrul patrat.

Transilvania, temperatura medie se va situa intre -6...-3 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 20-70 litri pe metrul patrat. 

Oltenia, temperatura medie se va situa intre -3...-1 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 35-65 litri pe metrul patrat.

Muntenia, temperatura medie se va situa intre -6...-1 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 25-45 litri pe metrul patrat.

Dobrogea, temperatura medie se va situa intre -2...0 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 20-35 litri pe metrul patrat.

Moldova, temperatura medie se va situa intre -7...-2 grade Celsius, iar media cantitatilor de precipitatii este estimata la 20-30 litri pe metrul patrat.


18 octombrie 2013