Categoriii: Prognoze

Prognoza meteo pe 2 săptămâni / 25 mai – 7 iunie 2020

O primă săptămână in general mai răcoroasă decat normalul perioade. În a doua săptămână se incalzește treptat. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Prognoza pe zone geografice

Banat 

În prima săptămână a intervalului de prognoză variațiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative de la o zi la alta, acestea fiind mai coborâte decât cele normale perioadei. Astfel, maximele mediate pe regiune în intervalul 25 – 31 mai se vor situa între 18 și 20 de grade cu cele mai coborâte valori în zilele de 26, 29 și 30 mai. Minimele, în prima săptămână se vor situa în jurul valorii de 8 grade, în medie. 

În a doua săptâmînă de prognoză valorile termice vor crește treptat, de la valori medii maxime de 22 de grade la 01 iunie până spre 27 – 28 de grade, în medie, spre sfârșitul acesteia. Minimele vor crește de la 8 – 9 grade, în medie, la începutul lunii iunie (în data de 01 iunie) spre medii în jurul a 15 grade în ultima zi de prognoză (07 iunie). 

Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză. 

Crișana

Până spre începutul lunii iunie, valorile termice vor varia nesemnificativ de la o zi la alta, acestea urmând a caracteriza o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Astfel media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 19 grade, cu cele mai coborâte valori în zilele de 25, 26 și 30 mai, iar minimele se vor situa în jurul a 7 grade, în medie. 

Ulterior datei de 01 iunie vremea va intra într-un proces de încălzire ce va determina înregistrarea unor maxime de la 20 – 21 de grade, în medie, la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză spre 26 – 27 de grade, în medie, în zilele de 05, 06 și 07 iunie. Minimele vor avea un parcurs similar, în sensul că acestea vor crește de la valori în jurul a 8 grade la început de iunie până spre 14 grade în data de 07 iunie. 

Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilități atmosferice va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză. 

Transilvania 

În intervalul 25 – 31 mai, valorile termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta, acestea caracterizând o vreme mai rece decât în mod normal. Astfel media maximelor va fi de 16 – 17 grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 6 grade. 

În a doua săptămână de prognoză vremea va intra într-un proces de încălzire treptată ce va determina înregistrarea, în medie, a unor maxime de 25 – 26 de grade în zilele de 05, 06 și 07 iunie pornind de la valori medii în jurul a 17 grade în ziua de 01 iunie. Minimele vor crește de la 6 – 7 grade, în data de 01 iunie, spre valori medii în jurul a 12 grade la sfârșitul intervalului (07 iunie).

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului. 

Maramureș 

În prima săptămână de prognoză regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele normale perioadei, iar variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative. Drept urmare valorile maxime mediate vor fi cuprinse între 17 și 19 grade, iar cele minime vor fi de 6 – 7 grade, în medie. 

În următoarea săptămână vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că maximele vor crește de la medii în jurul a 19 grade în ziua de 01 iunie, până spre 25 – 26 de grade în zile de 06 și 07 iunie. Și minimele vor crește de la valori medii de 8 grade la începutul celei de-a două săptămâni de prognoză spre valori în jurul a 13 grade în data de 07 iunie. 

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului. 

Moldova 

În intervalul 25 – 31 mai, regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele normale perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 16 și 19 grade și minime de 8 – 9 grade. Ulterior datei de 31 mai, valorile termice vor crește treptat, maximele ajungând spre medii în jurul a 26 de grade în zilele de 05, 06 și 07 iunie, pornind de la medii de 19 – 20 de grade în ziua de 01 iunie. 

Temperaturile minime vor crește de la medii în jurul a 8 grade în prima zi a lunii iunie, spre 14 grade în nopțile de 06 și 07 iunie. 

Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză. 

Dobrogea

Prima săptămână de prognoză va debuta cu valori termice mai coborâte decât cele normale perioadei, respectiv maxime cuprinse între 17 și 19 grade, în medie, și minime de 10 – 11 grade. 

Ulterior vremea se va încălzi treptat, maximele ajungând la valori medii de 24 de grade la finalul celei de-a doua săptâmâni de prognoză, pornind de la valori medii în jurul a 20 de grade în prima zi a lunii iunie. Evoluția minimelor va fi similară, astfel că acestea vor crește de la 12 grade, în medie, în data de 01 iunie, spre valori în jurul a 16 grade în data de 07 iunie. 

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului. 

Muntenia

În prima parte a intervalului de prognoză (prima săptămână) vremea va fi caracterizată de valori mai coborâte decât cele normale ale perioadei, valorile medii ale temperaturi maxime urmând a se încadra între 18 și 20 de grade, iar pe parcursul nopților se vor înregistra în jur de 9 grade. Din a doua săptămână de prognoză vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că maximele vor crește de la valori medii în jurul a 22 de grade în ziua de 01 iunie, spre 28 de grade la finalul intervalului (în zilele de 06 și 07 iunie). Minimele vor crește de la 10 grade, în medie, la începutul lunii iunie (01 iunie) spre 14 grade în nopțile de 06 și 07 iunie. 

Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză. 

Oltenia

În intervalul 25 – 31 mai valorile termice nu vor varia semnificativ, acestea urmând a se situa sub cele normale perioadei. Astfel maximele vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade, în medie, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 8 grade. 

În a doua săptămână de prognoză vremea se va încălzi, iar maximele vor ajunge spre valori medii de 27 – 28 de grade în zilele de 06 și 07 iunie, pornind de la medii în jurul a 22 de grade în prima zi a lunii iunie. 

Evoluția minimelor va fi similară, acestea vor crește treptat, de la 8 – 9 grade în data de 01 iunie spre valori în jurul a 14 grade până spre sfârșitul intervalului (în nopțile de 06 și 07 iunie). 

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului. 

La munte 

În prima săptămână a intervalului, valorile termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta, acestea caracterizând o vreme mai rece decât în mod normal. Astfel, maxima va fi de 7 – 8 grade în medie, iar temperatura minimă de 1 – 2 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire astfel că până la finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor ajunge la valori medii în jurul a 16 grade în zilele de 05, 06 și 07 iunie, iar minimele spre medii în jurul a 8 grade. 

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului. 

Sursa: ANM

Postări Recente

Prognoza meteo pe 2 săptămâni / 10 – 23 august 2020

Prognoza pentru următoarele două sptămâni pe zone geografice. BANAT  În intervalul 10 -14 august vremea va fi călduroasă, iar media…

10 august 2020

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni / 10 august – 7 septembrie 2020

Săptămâna 10 -  17 august 2020  Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în…

7 august 2020

Creșteri semnificative ale temperaturilor și precipitațiilor în luna iulie

În cadrul unui anunț, Agenția Națională de Meteorologie a menționat o creștere a nivelului de precipitații la nivel național, acest…

5 august 2020