Categoriii: Prognoze

Prognoza meteo pe 4 săptămâni / 22 iunie – 20 iulie 2020

Săptămâna 22 – 29 iunie 2020 

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sud-estice și local în cele centrale, excedent ce va fi mai pronunțat în nord-estul țării. În rest regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, excepție făcând nord-vestul extrem al țării, unde cantitățile de precipitații vor fi local deficitare. 

Săptămâna 29 iunie – 06 iulie 2020 

Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi ușor deficitare în sud-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. 

Săptămâna 06 – 13 iulie 2020 

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și la munte. Excepție va face sud-estul țării unde cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă. 

Săptămâna 13 – 20 iulie 2020 

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Observații: Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Sursa: ANM

Postări Recente

Prognoza meteo pe 2 săptămâni / 10 – 23 august 2020

Prognoza pentru următoarele două sptămâni pe zone geografice. BANAT  În intervalul 10 -14 august vremea va fi călduroasă, iar media…

10 august 2020

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni / 10 august – 7 septembrie 2020

Săptămâna 10 -  17 august 2020  Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în…

7 august 2020

Creșteri semnificative ale temperaturilor și precipitațiilor în luna iulie

În cadrul unui anunț, Agenția Națională de Meteorologie a menționat o creștere a nivelului de precipitații la nivel național, acest…

5 august 2020