Categoriii: Prognoze

Prognoza meteo pentru luna iunie 2020

Săptămâna 01 – 08 iunie 2020 

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice. 

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi deficitar în cea mai mare parte a țării. Excepție va face sud-estul țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. 

Săptămâna 08 – 15 iunie 2020 

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a acesteia. 

Săptămâna 15 – 22 iunie 2020 

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. 

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru această săptămână, în toate regiunile. 

Săptămâna 22 – 29 iunie 2020 

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele intracarpatice.

Observații: Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Sursa: ANM

Postări Recente

Prognoza meteo pe 2 săptămâni / 10 – 23 august 2020

Prognoza pentru următoarele două sptămâni pe zone geografice. BANAT  În intervalul 10 -14 august vremea va fi călduroasă, iar media…

10 august 2020

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni / 10 august – 7 septembrie 2020

Săptămâna 10 -  17 august 2020  Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în…

7 august 2020

Creșteri semnificative ale temperaturilor și precipitațiilor în luna iulie

În cadrul unui anunț, Agenția Națională de Meteorologie a menționat o creștere a nivelului de precipitații la nivel național, acest…

5 august 2020